Kraljica Elizabeta je svakako sinonim za dugu vladavinu, jer žena koja je na čelu jedne od najjačih država na svijetu preko 40 godina, onda vam je valjda sve jasno. Znalo se vrlo dobro da je u 80 godinama prošlog vijeka Margaret Tačer imala nadimak “Čelična lejdi”, ona je ništa u poređenju sa kraljicom Elizabetom, koja jednostavno vedri i oblači cijelim ostrvom. 

Ona je napravila sjajan posao, kraljevina za sebe čija se valuta ne mijenja stoljećima, a porezi i takse su jako visoki ako mislite ovdje živjeti, trako da su svi na kraju zadovoljni. Standard je više nego solidan, tako da ko voli neka izvoli. Kraljica Elizabeta se malo povukla u posljednjih godinu dana kako je krenula pandemija covida 19, jer je svjesbna da koliko god ulagala u svoje zdravlje, nema šanse da ostane neokrznuta. 

Zato većinu svoga slobodnoga vremena provodi u izdvojenom dijelu palate sa samo 3 služavke, koje se jednostavno ne odvajaju od nje, a sve da ne bi zakačila korona virus. Međutim, malo se priča o peincu Filipu koji je njen suprug, a prema prvim informacijama on je u bolnici već 3 dana samo što se nije pisalo o ovom slučaju. Kako navode ostrvski mediji on je u ponedjeljak uredno radio u svom ofisu, da bi se u utorak primjetilo da ga uopšte nema. 

Kako se navodi u saopštenju on je u edinburškoj bolnici zbog jake upale pluća, tako da će tamo ostati dok se ne urade sve potrebne analize i sami nalazi. Još uvijek se ne zna da li je pozitivan na covid 19, ali sa obzirom na godine, moglo bi da bude i opasno.