Prije tri dana je cijeli region obišla vijest o smrti još jednog velikana narodne muzike Marinka Rokvića koji je preminuo u svojoj 68-oj godini života nakon kratke i teške bolesti. Poznato je da je on prošle godine operisao cistu a nakon toga se zarazio i korona virusom što je dodatno oslabilo njegov organizam.

Jedan njegov blizak prijatelj je sada za medije otkrio kako je pjevač provodio posljednje dane svog života svjestan da mu je kraj blizu. Uz njega je bila cijela njegova porodica a kako su svi veliki vjernici, Marinko je svaki dan molio Bogu i u tome je našao utjehu. Marinko je kad god je mogao odlazio u manastir Rakovica koji je poznat po tome da je u njemu sahranjen patrijarh Pavle i molio se na njegovom grobu.

To mu je, kako kaže njegov priajtelj pružalo potreban mir iako je znao da za njegovu bolest lijek ne postoji. On je molitvama želio da olakša svoju dušu i da na taj način ublaži svoju muku. Posljednji snimak Marinka Rokvića koji je nastao u emisiji Paparaco lov je šokirao sve njegove fanove jer je bio prosto neprepoznatljiv na njoj. On je tada snimljen kako sa sinom Nikolom ulazi u manastir Rakovica i bilo je jasno da je njegovo stanje jako loše jer je bio premršav i bez kose.

Svoje posljednje trenutke Marinko je proveo u svom domu sa svojim članovima porodice koji ga nisu napiuštali ni na tren i trudili su  se da mu sve olakšaju koliko mogu. Njegov sin Nikola je u obraćanju medijima zamolio da razumiju tugu i bol kroz koju porodica prolazi i rekao kako je nejgov otac pokazao veliku hrabrost i kako je bio veliki junak.