Otkriće deset godina poslije usvajanja ih je prosto zaprepastilo.

Roditelji koji se, iz bilo kojeg razloga, odluče da napuste svoju bebu je uvijek srceparajuće i za dijete je izuzetno traumatično. Ali, dešava se i da ta djeca uspiju izgraditi ispunjene i sretne živote i takve priče umiju da budu vrlo emotivne i dirljive. Mekenzi Voker je jedna od tih beba koja je uspjela da prevaziće svoj veoma težak početak.

Kada je imala samo mjesec dana, Mekenzi je, u kartonskoj kutiji, bila ostavljena na željezničkoj stanici u Kini, ali na svu sreću pronađena je na vrijeme i odvedena je u sirotište. Tamo je provela godinu dana, dok je nije 2003. godine usvojila jedna brižna porodica iz Teksasa.

Njena nova porodica je, otkako je Mekenzi bila mala, shvatila da njihova kćerka ima apsolutno nevjerovatan dar za muziku. Tek što je naučila priča, pamtila je tekstove pjesama napamet i pjevala je pjesme od početka do kraja. Željeli su da njeguju njen talenat i kada je napunila pet godina vodili su je na časove pjecanja, a čak su joj i menadžera zaposlili.

Devet godina otkako su je usvojili, 2012. godine Mekenzi je doživjela nevjerovatan momenat, koji ju je šokirao, u pozitivnom smislu, kao i njene roditelje. Ove godine je pjevala himnu za Bejzbol ligu, gdje ju je primjerio Mark Karman.

On je uspješan producent i ponudio je mladoj Mekenzi koja je tada imala tek deset godina, ugovor kako bi izdala svoj album. Njeni roditelji su vrlo ponosni a sa tako malo godina, nije zaboravila sirotišta i djecu koja se u njima nalaze i aktivna je u pomaganju njima.