Ukoliko želite da uvijek imate novac, evo na koji način to da i ostvarite.

Kažu da novac dolazi onim koji znaju da ga privuku, a prema Feng Šuiju i drugim, sličnim filozofijama, postoji veliki broj jednostavnih načina koji će privući novac i omogućiti da vam novčanik bude uvijek pun. Stvar je u tome da držite stvari koje privlače pozitivnu energiju, a počnite od toga što ćete baciti stari, pocjepani novčanik i kupiti novi, da je po mogućnosti crvene boje.

A evo i šta onda treba da stavite u njega, imate par opcija.

Srebrni novčić
Srebrni novčić u novčaniku će privući novac na nekoliko načina, pa tako prvo, srebro je dobro za privlačenje novca, a drugo, srebro je metal, koji u Feng Šui filozofiji predstavlja jasnoću, svježinu kao i preciznost. Osim što privlači bogstvo, isto tako simbolizuje i štednju, a osim toga novac privlači još novca, tako da je srebrni novčić definitino jedna od najboljih stvari koje možete da stavite u svoj novčanik.

Nova novčanica
Kada, na primjer, podignemo novac sa bankomata ili vam negdje u prodavnici kao kusur daju noviju, ispeglanu novčanicu, sačuvajte je u novčaniku. Što je veća vrijednost novčanice, to je bolje, ali generalno, nije pravilo da mora biti velika. Prema pravilima Feng Šuija, to će privući prosperitet i energiju.

Kamenčić
Kamenje predstavlja element Zemlje u Feng Šuiju, jer privlači stabilnost i dobru energiju. Još veću moć imaju crni ili zeleni kamenčić, i ne treba to da bude veliki kamen, nego neki manji, koji staje u novčanik bez problema.

Ostatak čitajte OVDJE.