Glavna vijest na cijelom Balkanu u posljednja 24 sata je svakako smrt jednog od najvećih muzičara sa ovih prostora, legendarnog Đorđe Balaševića. Preminuo je u 67 godini života, na infektivnoj klinici u Beogradu od osbostrane upale pluća, doktori su se borili preko 2 sata da mu spasu život, ali za njega jednostavno nije bilo više nade. 

Došao je u bolnicu u jako lošem stanju, a kako je njegova supruga izjavila za srpske medije, on je kod kuće u Novom Sadu imao simptome korona virusa u posljednjih 7 dana, ali jednostavno nije htio da ide kod doktora, nije ih nikako volio, pa je tek na kraju na pritisak supruge i sina i kćerke odlučio da ode u novosadsku bolnicu, gdje mu je utvrđena jako loša dijagnoza.

Odmah je prebačen za Beograd na infektivnu kliniku, a cijela borba trajala je samo 3 dana. Đorđe Balašević je izgubio najveću bitku u svome životu. Svakako njegova najveća ljubav i podrška jeste njegova supruga, koju je upoznao 1979 godine, i to sasvim slučajno. Ona mu je bila sve na svijetu, a kako je nedavno rekao, ona mu je uništila život jer su sve druge žene bile ružne za nju. 

Njena ljepota njemu nikada nije dossadila, samo se navikao na nju. Momci iz benda su se žalili što nikada sa njima nije htio da muva druge ribe, a njoj je posvetio i vjerovatno najljepšu pjesmu, “Olivera”. Počivaj u miru legendo…