U nastavku današnjeg članka donosimo vam jednu temu ,koja se tiče zrakoplovstva. Naime , kada je reč o vazdušnom saobraćaju , na godišnjem nivou imamo samo 3 % nesreća , a pa se samim tim načinom ponajviše priklanja pažnja avio , a ne drumskom saobraćaju. Međutim , sigurno je da kada se nađete u aviou , koji se pokvari , sigurno vam nema spasa. 

vakako avio nesreće nisu često pojava , te se mogu anbrojati na prste jedne ruke , ali svakako ih je bilo. Najpoznatija je ona od pre tri godine, kada je pao helikopter u Los Anđelesu i kada je poginuo svetski poznati košarkaš Kobi Brajant. Kad je reč o prošlom vremenu , najpoznatija je nesreća iz 1953 godine , kada je poginuo poznati pevač Čak Beri. Upravo danas donsimo vam vesti sličnog karaktera , a dolaze nam iz regije , tačnije iz Sarajeva. Kako saznajemo , avion na liniji iz Zagreba , je bio primoran da se spustio na Sarajevski aerodrom , jer je posedovao oštećenja a za koje se predpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja. Pilot je odmah pri sletanju prijavio sarajevskoj policiji da je na trupu aviona primećeno da imaju oštećenja koja su nastala iz vatrenog oružja.

“Nakon primljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo zvaničnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH – saopćeno je.