Kao što ste i sami svjesni činjenice, već pola godine se cijeli svijet bori protiv korona virusa. Naime, ovaj virus je još uvijek velika misterija mnogima, te su doktori i naučnici uz pomoć velikog rada saznali dosta toga što je vezano za ovaj virus. Radi se o tome da još uvijek mnogima nije jasno odakle je korona virus tačno krenuo, te kako se stvorio i da li je nastao u prirodi ili ga je ipak napravio čovjek u laboratoriji.

 Naime, ovo je veliki nedostatak informacija koji mnogo otežava rad na pronalasku lijeka ili vakcine. Kako saznajemo, neka su testiranja na vakcinama već u završnoj fazi. Pored svega što se dešava u poslednjih nekoliko mjeseci, cijeli svijet se suoćio sa novim valom korona virusa koji se čcekuje na jesen.

 Naime, mnogi tvrde da to izgleda mnogo opasnije, jer svakim danom se sve više povećava broj zaraženih osoba. TAS ističe da je povećan broj zaraženih osoba zapravo normalan slijed pandemije, naročito kada se ukinu mnoge mjere zaštite da su se ljudi mnogo opustili kada je u pitanju nošenje maski, kao i drzanje fizičke distance. Zbog toga svi stručnjaci apeluju na građane da posebno obrate pažnju na ove mjere zaštite, jer se u mnogim državama građani ne pridržavaju fizičke distance.