Svi znamo svakojake priče o bivšem predsjedniku SRJ I Srbije Slobodanu Miloševiću. Slobodan Milošević je prije 20 godina uhapšen i predat Haškom tribunalu, radi optužbi da je počinio genocid prije 20 i nešto godina.

Kada je Slobodan Milošević uhapšen, upravnig Centralnog zatvora tada je bio Dragiša Blanuša koji je javnosti otkrio neke tajne iz te jako čuvene ćelije broja 1.121 u kojoj je tada boravio Slobodan Milošević, sve dok nije bio izručen Haškom tribunalu..

Milošević se tada otvorio Dragiši, kako Dragiša to naziva ispovjedio mu se na neki način, pa mu je priznao da su mu apsolutno svi, okrenuli leđa, osim njegove sopstvene porodice. Dragiša ističe da se vrlo dobro sjeća dana kada su dovezli Slobodana. Posebitno jer mu je tada bio rođendan.. Došao je na posao u sedam sati, kada je ušao u prostoriju i bio je sama, i zatekao stanje Slobodana kako leži pokriven ćebetom koje je bilo staro više od 50 godina, i koje je sigurno prošlo jedno hiljadu pranja.

Bila je to ona tkanina prtena, od konoplje. Vidio je samo dio kose, i kako spava ne mrda se. Na dvospratnom krevetu je bio okačen njegov plavi mantil. Pored je stojao i kofer koji je donio, kako i doručak koju mu je donijet. Svi zatvorenici tog zatvora dobijaju po kilogram hljeba, dvoje jaja i marmeladu. Stojao je u čudu, pa se počeo štipati za obraze, misleći da sanja,  i u sebi pomislio e moj dragi Miloševiću, gdje si ti došao? Tako se Dragiša Blanuša prisjetio tih trenutaka dok je gostovao u emiji Mire Adanje Polak na RTS.