Medicina je zadnjih nekoliko decenija naglo uznapredovala i zahvaljujući nauci i tehnologiji koja se sve više razvija, puno je lakše liječiti zdravstvene probleme. Uprkos tome, teško je voditi zdrav život kad nam zagađuju okolinu i stavljaju svakakve dodatke i šećer u svu moguću hranu kako bi nas navukli i uzeli nam novac i zdravlje.

Neki klasični doktori s naših prostora su protiv mnogih dodataka prehrani i tableta koje se stalno reklamiraju i kupuju, a jedna od takvih je slavna doktorica Danica Grujičić, neurohirurg. Ona tvrdi da ovi suplementi i vitamini nisu štetni, ali da je njihovo dejstvo slabo ispitano i pozitivni učinci su skoro pa neprimjetni.

Ona smatra da se zato na svakoj reklami te farmaceutske kuće ograđuju od odgovornosti tako što kažu da se trebate obratiti doktoru ili ljekaru. Ove magične vodice i tablete, kako ona kaže, su samo napravljene da vam uzimaju novac a da mnogi ljudi piju vitamine i uzimaju dodatke prehrani iako im to nije ni pripisano ni potrebno. Danica tvrdi da se treba više vjerovati porodičnim ljekarma i da se s njima svi trebaju konsultovati kada su u pitanju dodaci prehrani jer postoje svakakvi brendovi koji će vam prodati bilo šta samo da zarade i to će vam predstaviti kao nešto jako zdravo.

Kaže da te neke zdrave apoteke niču svuda i da prodaju svakakve upitne proizvode i da je i kod rijetkih slučajeva gdje nešto i upali vrlo vjerovatno posrijedi placebo efekat. Neki od najpoznatijih dodataka prehrani su folna kiselina, magnezijum, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, kalcijum, selen i multivitamini.