Naime , nedavno je javnost potresla neobična priča o pokušaju krađe koja je se desila u selu Srezojevci , tačnije općina Milanovac , a meta ove krađe je na iznenađenje mnogih bila jagnjad. Naime , desilo je se da su od bake Stojke pokrali sve životinje koje je imala , a taj postupak im je se toliko svideo da su odlučili da ga ponove za sedam dana , ali ovaj put su upali ma imanje Zorice Vuković , a koja živi sama .

Međutim , ovaj put im nije špošlo za rukom da odrade postupak a da ih niko ne primeti , jer ih je Zorica uhvatila na delu. Za medije je istakla kako su se obvi lopovi pojavili u pola bela dana i to u belom džipu koji nije posedovao tablice. Naime , ona ih je uhvatila u trenutku kada su jagnjad tovarili u džip , pa je ona momentalno počela da vrišti i zove pomoć . Ono što je ispalo sreća da su odmah počeli da beže , pa je jedna ovca udarila glavom od vrata , otvorila ih pa su sve životinje bopegle napolje.

Iako pod velikim stresom zbog svega što je se desilo , uputila je se u policiju i prijavila ovaj pokušaj krađe. U iskazu je istakla da se radilo o četiri muškarca koji su došli u džipu bez registarskih oznaka i koji su do momenta kada ih je ona zatekla bili u džip natovarili dvije ovce i petero jagnjadi dok je u štali bilo još devet ovaca. Tklođer je navela da ovo nije prvi put da pokušavaju da je pljačkaju , te da je se pre nekoliko godina desilo isto , samo što su tada pokušali da ukradu traktor, tako da je odlučikla da sve drži zaključano.