Đorđe Balašević je muzičar koji je na balkanskoj sceni prisutan preko 40 godina. Čovjek je apsolutno za sve nacije i generacije i jednostavno ga svi vole na području cijeloga Balkana. Čak i nakon rata koji je vladao na ovim prostorima u 90 godinama prošlog vijeka, on je prvi muzičar iz Srbije koji je imao koncerte po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i koji je punio stadione u tim državama.

Tako je popularni Balaš ovih dana primljen u novosadsku bolnicu jer je imao 10 dan a simptome poput korona virus, ali nije htio nikako da ide doktoru, ali sada mu se iskomplikovala situacia sa plućima, tako da je morao da potraži pomoć od samih doktora. Vidio je da je vrag odnio šalu, ali je po svemu sudeći ipak malo previše čekao. 

Prije samo 3 dana je primljen na infektivnu kliniku u Beogradu, a prije 30 minuta na žalost stigla je informacija da je popularni novosađanin preminuo u 67 godini života. Rođen je 11 maja 1953 godine u NOvom Sadu. Njegov prvi singl “U razdeljak te ljubim”, prodat je u tada rekordnih 180.000 primjeraka. 

1978 godine na Opatijskom festicalu pobjeđuje sa super baladom “Rani mraz”. Na početku je u toj grupi bio i Bora Čorba, koji je nakon 3 godine se rastao sa Balaševićem, i osnovao je Riblju Čorbu.