Poznato je da je Srpska glumica Đurđija Cvetić mnogima bila simbol za dostojanstvo i hrabrost , ali ipak sudbina ju je iznenadila nizom tragičnih događaja u životu. Naime , ona je odrasla u teškim vremenima , a još u detinjstvu je bila primorana da odrasta u siromaštvu. Kao još mala pokazala je sklonost ka glumi ,te je sa ostalom decom ,u svom krajuu u Beogradu priređivala predstave. Njeno prvo pojavljivanje na javnoj sceni steklo je mnogo uspega , a ubrzo su se i uloge redale jedna za drugom.

Naime ,tokom studiranja je upoznala ljubav svog života , sa kojim je bila u braku tri decenije , a on je nažalost preminuo , a ona je se od tuge za njim teško razbolela. – Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura – izjavila je čuvena glumica u jednom intervjuu.

Suprug joj je kroz život bio najveća podrška , a njegovu smrt nikada nije prebolela .– Živela sam okružena okeanom ljubavi i smatrala se vrlo srećnom. Odrastali smo i sazrevali zajedno, zajedno formirali ukus i sticali prijatelje. Dakle, naše zajedništvo je bilo kompletno, a time i ljubav. Budući da nismo imali dece, možda je ljubav bila još veća i jača. Kad tako živiš i u jednom trenutku ostaneš bez okeana ljubavi, shvatiš kako si siromašan i kako ništa drugo ne može to da nadoknadi. Za trideset godina braka nismo stigli da potrošimo ljubav, a ona je dovoljna za četiri života. Ipak, teško je imati, pa nemati – ispričala je Đurđija. Ostatak teksta pročitajete ovde.