U posljednje vrijeme a posebno  kada se pojavio korona virus i izazvao pandemiju sa kojom se borimo već dvije godine, stižu nam samo loše vijesti a uglavnom se tiču poznatih ličnosti. Samo neki koji su nas u našoj regiji napustili u posljednje dvije godine su Đorđe Balašević, Merima Njegomir, Marinko Rokvić, Isidora Bjelica, Tihomir Arsić, Džej Ramadanovski i mnogi drugi a koji su život izgubili od bolesti.

I kada je u pitanju svijet skoro svaki dan imamo neku tužnu vijest o odlasku poznatih koji su na neki način obilježili tuđe živote pa je tako i danas. Američka spisateljica En Rajs koja iza sebe ima mnoga djela između kojih je i gotički roman Intervju sa vampirom prema kojem je snimljen i film, je preminula u svojoj osamsdesetoj godini.

Ovu tužnu vijest je objavio na društvenim mrežama njen sin a sve je potvrdio i BBC koji je saopštio da je slavna književnica preminula u svom domu okružena najbližim članovima porodice. Njen sin Kristofer je na svom fejsbuk profilu napisao kako je njegova majka preminula usljed komplikacija koje su nastale nakon što je doživjela moždani udar.

Kako je naveo do njenog posljednjeg daha je sjedio uz njen krevet shrvan tugom ali i strahopoštovanjem zbog njene hrabrosti i svega što je postigla u životu. Njen roman Intervju sa vampirom koji je napisan 1976. godine je postao hit nakon što je ekraniziran 1994. godine a glavne uloge su imali Tom Kruz i Bred Pit. Njena djela su štampana u preko 150 miliona primjeraka a ona je napisala i nastavak Intervjua pa je tako nastao serijal Vampirske hronike.