Veljko Belivuk koji je poznatiji kao Velja Nevolja i Marko Miljković su uhapšeni jutros oko pet ujutro po nalogu Tužilaštva u velikoj akciji BIA, MUP kao i Tužilaštva.

Prema neprovjerenim navodima nekih beogradskih medija, Veljko Belivuk je uhapšen zbog planiranja likvidacije Milana Ljepoje, koji je pripadnik grupe Pink Panter. Ipak, njih dvojica koji su jako dobri prijatelji i ranije su se zajedno pojavljivali u medijima.

Inače, on je zajedno sa Belivukom bio optužen za uistvo karatiste Vlastimira Miloševića, inače njegovog kuma. Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine u sačekuši u blizini njegovog stana u kojem je živio u Ulici 27. marta u Beogradu. Napadač je u Miloševića ispalio čak deset hitaca iz škorpiona, dok je on pokušavao da pobjegne.

Napadač ga je ubio na tramvajskim šinama, a tu je i pronađeno tijelo. Tamo ga je sustigao i ispalio mu još šest metaka i to u glavu. Trojica optuženih se terete za pomaganje, dok je izvršilac ovog zločina još uvijek nepoznat.

I Miljković i Belivuk su 2018. godine oslobođeni krivice za učestvovanje u ubistvu karaktiste Vlastimira Miloševića. Žena ubijenog karatiste, Violeta Milošević je ranije izjavila da je Miljković nagovarao njega na osvetu.

“Miljković nam je venčani kum, a kada je Vlastimir pretučen ispred jednog splava, Miljković ga je nagovarao da se osveti. Nudio je da mu nabavi oružje, eksploziv kao i automobil”, kazala je Miloševićeva i dodala da je Miljković to izjavio pred njom dok su sjedeli u restoranu.

“Sramota je ubiti svog kuma”, izrevoltirano je na to kazala tada Miloševićeva, aludirajući na optuženog Miljkovića.