Prije samo 2 mjeseca napustila nas je velika legenda Đorđe Balašević. On je umro 19.februara u 68.godini života. Javnost je bila više nego frapirana sa time kako je umro tako brzo, i to za samo faktički 7 dana boravka u bolnici. Nakon njegove smrti, njegova žena Olivera se skroz manje oglašava na društvenim mrežama, vidi se da joj nije ni do čega, a tek sa vremena na vrijeme se oglasi sa nekim statusom. 

Olivera Balaašević, i pored svega toga, danas slavi rođenda, 30 april je dan kada je rođena, pa i pored velikog privatnog gubitka, odlučila je da se malo opusti i da odagna svoje crne misli jer je izgubila ljubav svoga života. Jako puno ju je javnost uzimala na zub u posljednjih par mjeseci, a sve zbog nekih jako nelogičnih stvari. 

Optuživali su je za strašne stvari, da je sebi prigrabila svu korist i da je jedva čekala da se riješi Balaševića, i da napokon prodiše punim plućima. Međutim, ona je izdržala sve medijske prozivke, a jutros ju je iznenadila i njena ćerka Jovana, koja osim što joj je čestitala rođendan, podijelila je i jednu jako ijepu uspomenu dok je još bila djevojčica. 

Slika je iz 1980 godine, kada su se vozile u gondoli u Veneciji, a Olivera je bila totalno mlada na toj slici. “Krenuvši za Moskvu, završili smo u Veneciji..”, slika je pokupila jako veliki broj lajkova.