Biti zvijezda je mnogima želja i san, ali nije to baš uvijek bajno. Ovi ljudi su uvijek pod lupom javnosti i svi vire u njihove privatne živote a to zna uništiti čovjeka. Čak i ako nije velika zvijezda u pitanju, skandala nikad nije dosta a to mnoge zvijezde ne znaju iskoristiti kao promociju.

Mi ćemo vas danas podsjetiti na jednu zaboravljenu vokalnu legendu s naših prostora a to je pjevačica Lola Novaković koja je nekad dominirala kao vokal za Radio Beograd počevši od 1957. godine i mnogo je dobroga slijedilo u životu – nagrade, priznanja, rasprodate turneje, koncerti, fanovi i sve što ide s time.

Bila je toliko poznata po svom glasu i muzici ali i po tome što su tabloidi pisali o njenom životu jer se triput udavala a uvijek su je pratile čudne glasine iako je to bila jako skromna i povučena žena kako otkrivaju prijatelji i porodica. Jedan od njenih najvećih uspjeha je 4. mjesto na Euroviziji davne 1962. godine a udavala se više puta – prvi muž je bio profesor fiskulture, drugi predstavnik PanAmerican aviokompanije i na kraju estradni umjetnik Dragan Antić koji je bio mlađi od nje nekih desetak godina te su zato krili svoju vezu.

Toliko se razvila priča o njoj da su počeli da je smatraju i tajnim agentom CIA-e ili KGB-a do te mjere da se povukla s estrade početkom novog milenija ali je ostala aktivna u pozorištu. Na kraju je umrla u potpunoj samoći 2016. godine zaspavši u fotelji i na zahtjev da je ne pokopaju u Aleju velikana, ona je kremirana.