Jovana Joksimović je poznato TV lice koje je definitivno oborilo cijeli Balkan sa nogu kada je u pitanju posao TV voditelja. Ona je itekako gospodarila u posljednjih 10 godina TV ekranima na Srbiji i na Balkanu, a njena elokventnost u samom vođenju programa je sve definitivno ostavljala bez daha. Međutim, kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest u ljeto prošle godine da je zajedno sa svojim kolegom dobila otkaz na Prva TV. 

Tada je krenula pompa oko njih dvoje kako su bez razloga dobili otkaze, a u stvari su oni bili direktni krivci zato što su koketirali sa drugim TV kućama. Srđan je ostao sam na ulici, dok se Jovana Joksimović nakon šut karte od strane RTS-a, dobila ponudu od kuće K1, koju drži njen suprug Željko Joksimović. Tu radu jutranji program “Uranak”, koji je sada jedan od gledanijih u cijeloj regiji. 

Što se tiče njenog proivatnog života, svi znaju da je u skladnom braku sa Željkom Joksimovićem, ali kako kruže priče po kuloarima to je samo fasada, jer im brak nije ni iz daleka toliko idealan koliko se zapravo čini. Naime, svi znaju za njenu aferu sa poznatim srpskim košarkašem Sašom Đorševićem, i to u periodu kada je prekinula vezu sa Joksimovićem. 

Kasnije se opet vratila njemu, a Željko je sve to “progutao”, te je oženio sada već davne 2004 godine. Sada je izašla i priča da je poznati glumac Andrija Milošević bio slijepo zaljubljen u nju, i da je lovio po gradu, ali nikada nije uspio da sa njome ostavari prisniju vezu.