Srbija je u posljednjih mjesec dana u jako velikom problemu sa oboljelim od korona virusa. Jako veliki broj zaraženih osoba je iz dana u dan prisutan na teritoriji ove zemlje. Baš iz tog razloga krizni štab je prije 10 dana donio veliku odluku kada je zatvorio sve od subote u 12 sati do ponedjeljka ujutro u 6 sati. 

Sada kada se pogledaju brojke, one nisu nikako dobre, jer na dnevnom nivou imamo preko 2.000 oboljelih osoba, što svakako nije zanemariva brojka u ovim trenutcima. Kako su vidjeli da je vrag odnio šalu, krizni štab je već za sutra zakazao novusjednicu na kojoj će se tražiti drastično povećanje mjera, koje se većini ljudi neće nikako svidjeti. 

Branislaav Tiodorović je tako naaglasio da nije nikako zadovoljan sa mjerama koje su donijete u petak, tako da će on u utorak prvi biti da se izglasaju nove konkretne, i puno strožije mjere za sve građane Srbije, a sve u cilju suzbijanja broja oboljelih od korona virusa. Doktor Radmilo Janković iz KBC Niš je rekao da je minimalno trajanje lokdauna 3 sedmice, jer sve što se do sada uradilo sa vakcinacijom pada u vodu. 

I Predrag Kon se pridružio ovom razmišljanju, a rekao je da opcija policijskog sata još nije na stolu, ali da treba duži lokdaun, to je svakako jako realna opcija. Posljednja solucija koja bi trebala biti razmatrana jeste to, da se sve zatvori za vikend, i da ostaju samo apoteke i benzinske pumpe u opticaju.