Sigurno ste barem jednom u životu osjetili peckanje ili težinu i pritisak u mjehuru. Kada se ovi simptomi pojave, uglavnom se radi o infekciji mokraćnog sustava.

Vrlo je čest problem koji se javlja kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dođu do mokraćnog mjehura. Više od 90% svih infekcija mokraćnog sustava uzrokovano je bakterijom Escherichia coli, koja se prirodno nalazi u vašim crijevima.

Infekcije mokraćnog sustava mnogo češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Neželjene bakterije lakše ulaze u ženski mjehur zbog znatno kraće uretre.

Simptomi infekcije mokraćnog sustava uključuju osjećaj pritiska u mokraćnom mjehuru, peckanje pri mokrenju, zamućen urin i krv u mokraći, povišenu temperaturu i bol u donjem dijelu trbuha.

Ako imate ove simptome, počnite s liječenjem što je prije moguće, jer previše odgađanja može dovesti do toga da bakterije dođu do bubrega i izazovu veće komplikacije.

Soda bikarbona je prava super hrana koja ima alkalna svojstva, što znači da neutralizira kiselost mokraće te tako pomaže kod bakterijskih infekcija mokraćnog sustava.

U 2,5 dl vode dodajte 2,5 žličice sode bikarbone i dobro promiješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje ga je piti ujutro.