Svakako lijepi ljetni dani ne mogu da prođu bez zujanja komaraca iznad glave , a to je svima sigurno jedan od najiritantnijih zvukova na svijetu, a još gore je kada vas komarac ubode, a to zna poprilično da vas izbaci iz takta jer takvi ubodi tjeraju na konstantno češanje. Mnogi odmah odu u apoteku te uzimaju neke proizvode, ali postoje i prirodni načini kako će te se riješiti tog problema a neće te trošiti svoj novac, jer vrlo je moguće da gotovo svako od vas ove namirnice ima u svojim domovima

 

Na prvom mjestu tu je sirće. Naime miris sirćeta i nije baš najprijatniji, ali je veoma efkikasno kada je u pitanju ubod komarca. Čim osjetite da vas je komarac ubo, odmah staviti na to mijesto malo sirćeta, ali ukoliko imate veliki broj uboda, onda u kadu sa vodom sipate 2,5 čaše sirćeta od jabuke i tom se vodom okupajte. Kupka će ublažiti svrab a smirit će se i crvenilo uboda. Nakon toga stavite malo leda na mjesto gdje vas je ubo komarac i tako možete da ublažite ubod insekta. Važna informacija je da ne stavljate led direktno na kožu jer tako možete da napravite opekotine na koži.

Najbolje je da stavite u krpu ili ubrus ! Na trećem mjestu je suhi sapun. Potrebno je samo malo da protrljate mjesto uboda sa suhim sapunom i na taj način će te smiriti svrab, samo ne smijete da zaboravite da sperete sapun sa mjesta uboda, da ne bi došlo do alergijske reakcije. I na kraju med. Med se odavno koristi za tretiranje manjih tegoba iz razloga što djeluje antibakterijski. Samo stavite malo meda na mjesto gdje vas je ubo komarac, a on će napraviti da vam se otok smanji, a svrab će odmah nestati.