Sigurni smo da se niko neće iznenaditi kada kažemo da je wc zapravo jedno od najprljavijih mjesta u stanu i to je inače stanište raznih bakterija, gljivica, a isto tako ukljućujući i veoma opasnu e coli bakteriju. Sve to nije nikako razlog za zezanciju i morate dobro misliti na sebe i svoje zdravlje.

Upravo zbog toga je veoma bitno da vi redovno i temeljno čistite i dezinfikujete vaš toalet, pa za to i nije potrebno da koristite skupe hemijske proizvode nego postoje razni jeftiniji i jednostavniji načini da to uradite.

Kao primjer ćemo uzeti bijeli luk koji vam može puno pomoći zbog sadržaja alicina, ali isto tako može da se uspješno koristi za dezinfekciju vašeg toaleta, dok je dovoljno da iskoristite samo jedan češanj i to je prirodna metoda preko koje se možete zaštiti od razvoja bakterija i gljivica.

Tradicionalni vodonik peroksid može da bude savršen ako želite da dezinfikujete toalet, a sada se i postavlja pitanje kako ćete uraditi tu dezinfekciju. Sve što je dovoljno jeste da vi sipate vodonik peroksid u raspršivač i da temeljno popršćete toalet s vana i iznutra, pa onda poslije samo 20 minuta isperite to sa vodom pa obrišite dasku sa suhom krpom. Umjesto da vi kupujete neke skupe i hemijske osvježivače za vaš toalet, vi tu možete da koristite jednu mnogo jeftiniju metodu.

Zapravo će vam trebati šibica za to, koju ćete zapaliti i baciti u wc šolju pa spustiti dasku. Sumpor koji je sadržan u njemu će da se širi po toaletu i onda će da veoma brzo uništi bakterije koje su odgovorne za mirise.

To je trik kojeg možete da primjenjujete s vremena na vrijeme i zbog toga ćete moći da se oslobodite neprijatnih mirisa iz toaleta, a ostatak teksta o ovome možete pročitati na linku OVDJE.