Poznavaoci feng šuija tvrde da ovu figuru svako treba da ima u svom domu. Pa tako milioni ljudi širom svijeta vjeruju u pravila feng šuija, a veliki broj je prema njihovim riječima i iskusio blagodati, koje ova pravila raspoređivanja predmeta po kući donose.

Prema ovom vjerovanju figura slona je simbol uspjeha i sreća i ona osoba koja je unese u kuću će dožvjeti veliki uspjeh na svim poljima, a dokaz za to je i Marija koja kaže da joj se život promijenio iz korijena kada je svoj dom oplemenima sa ovim predmetom.

“U mom životu je sve krenulo uzlaznom putanjom od tog momenta”.

Evo gdje vam figura slona treba da stoji?

Slon u blizini ulaznih vrata privlači sreću i snagu za osobe koje žive u toj kući, dok slon u dvorištu štiti kuću od negativnih uticaja spolja.

Figura slona u vašoj spavaćoj sobi predstavlja ljubav između dvoje i čuva brak, dok figura majke slona zajedno sa mladučentom, vjerovali ili ne čuva dobar odnos roditelja s djecom.

Parovi koji žele bebu treba da stave figuru slona u spavaću sobu, ali ne zaboravite jednog u dječijoj sobi za znanje ali i za kreativnost.

Kako biste privukli novac i uspjeh na poslu figuru slona sa majmunom ili žabom na vrhu stavite u sjevernom sjelu kuće, a slon sa dignutom surlom znači uspjeh, a sa spuštenom znači dugovječnost.