U čitavom svijetu postoji mnogo napuštene djece, a roditelji se njih odreknu iz različitih razloga, pa sa druge strane i ima dosta bračnih parova koji ne mogu imati djecu, ali ipak taj proces usvajanja djece bude komplikovan i dugotrajan.

Ovaj slučaj koji se desio na Aljasci u novogodišnjoj noći je iznenadio sve kada je tek rođena beba ostavljena u kartonskoj kutiji pored poštanskog sandučeta jedne porodice i tada je ona u malom ćebencetu u koje je bila umotana ova beba bila i poruka koja je bila za mnoge dirljiva.

Tu je majka napisala da ona ne može izdržavati svoju bebu, dok je ta poruka počinjala sa riječima da joj treba neko pomoći. Tu se u poruci još navelo da je beba rođena 31. decembra i da roditelji, a niti baba i deda nemaju sredstava da je izražvaju i da zbog toga mole osobu koja je pronađe da je uzme i da joj nađe porodicu koja će da se brine o njoj i da je voli.

Osoba koja je nju pronašla je obavijestila policiju o tome koja je bebu odmah prebacila u bolnicu i utvrđeno je tada da je njeno zdravstveno stanje dobro.

Ta žena koja je našla bebu je preko društvenih mreža napisala kako ona stalno razmišlja radi kojeg je razloga ta beba ostavljena i da pretpostavlja da su roditelji mladi pa da nisu upoznati sa zakonom od zemlje i da bi mogli da se odreknu bebe u policiji ili crkvi, a ne da je ostave na hladnoći.