U astrologiji i numerologiji postoje stotine tumačenja datuma rođenja jedne osobe.

Svaki broj ima svoju simpoliku i pojedinačno ili u kombinaciji sa drugim znakovima, predstavlja odrednicu naših karaktera. Ipak, astrolozi tvrde da je najvažnija posljednja cifra godine našeg rođenja. Svaki broj ima odgovarajući element, a to su voda, drvo, vatra i zemlja.

Ovi elementi otkrivaju karakter osobe, njene navika i još dosta toga. Recimo, ukoliko ste rođeni 1977. godine, vaš broj je sedam, a njegov element je vatra.

Metal (0-1)
Ovaj element predstavlja koncentraciju i fleksibilnost. Vi ste jako odlučni i uporni i vjerujete u svoje sposobnosti. Možete biti itekako rezervisani i imate potrebu za ličnim prostorom. Pomažete drugima i uvijek brinete o svojim najbližima, ali nikada ne tražite pomoć od svih drugih. Vaš nezavisan duh vam pomaže u osvajanju svih drugih ljudi.

Vi ne volite savjete, ukoliko ih već sami niste tražili. Jako ste uspješni i ambiciozni. Uživate u luksuzu, slobodi i udobnosti. U ljubavi ste jako zahtjevni i jako kritičilni prema drugima, što može da bude veliki problem u vezama.

Voda (2-3)
Veoma se osjećajni i imate razvijenu epmatiju, kreativnost i intuiciju. Jako ste komunikativni i ljudi vas zbog toga itekako vole. Vješt ste manipulator, tako da možete dominirati nad partnerom bez ikakve agresije.

Jako ste ljubazni, lako dobijete povjerenje i pažnju svih drugih ljudi. Zbog vas se svako osjeća posebnim, vaša slaba tačka je ljubaznost, partner ovo može iskoristiti u vašoj vezi, budite oprezni.

Drvo (4-5)
Drvo je simbol rasta i napretka.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.