Veliki broj ljudi smatra da je sedma godina braka kriza, te da je to prekretnica u odluci hoće li partnerov zajednički život nastaviti funkcionirati ili ne.

Ipak, ako je vjerovati jednom istraživanju, možemo reći kako je ono pokazalo da je to baš i nije tako, već da je krizna godina braka, zapravo, deseta.

Znanstvenici sa Sveučilišta Utah (SAD) proveli su istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 2000 žena, rođenih između 1957. i 1964. godine. Svi su bili u braku trideset i nešto godina.

Psiholozi su primijetili da se isti obrazac ponavlja u dvije trećine brakova – parovi su prvo uživali u sreći, a potom je zadovoljstvo počelo opadati.

Znanstvenici smatraju da je najveći razlog tog nezadovoljstva žena koja puca pod poslovne i obiteljske obveze, jer nema podršku muškarca. Dakle, ako parovi “prežive” tu desetu godinu braka, imaju velike šanse da ostanu zajedno do kraja života.

Naime, s vremenom žene shvaćaju da im svađe nemaju koristi, pa odustaju, posvećuju se sebi i svojim interesima. Takva strategija obično urodi plodom, jer se nakon nekog vremena ponovno povezuju sa svojim supružnicima, što znači da ponovno uživaju u braku.

Da li se vi u braku, da li nam možete reći da li vi imate nekih od ovih problema ili ipak nemate, voljeli bismo ako biste bili iskreni s nama da nam otkrijete sve o ovome… Vama hvala što ste tu, ostanite i dalje uz nas i pratite i čitajte nas redovno kao i do sad što ste radili.

Ako imate nekih nedoumica, pišite nam, a mi ćemo odgovoriti.