Za danas jedna jako aktuelna tema, koja se svakako aktivira svakog leta, pa ni ovo neće biti ništa drugačije. Sa dolaskom jako visokih temperatura, dolaze nam i komarci i to posebno na područja gde imamo reka i jezera, a samim toime:Pančevo, Novi Sad, Beograd i ostali gradovi koji leže na Savi, odnosno na Dunavu su itekako ugroženi sa pojavom ovih jako dosadnih insekata. 

Tako je danas labaratorija Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP “Gradska čistoća” tokom analize komaraca sa teritorije Beograda detektovala je virus Zapadnog Nila, saopštili su danas iz tog preduzeća, te su na neki način uneli nemir u sve građane koji idu tamo na kupanje. Iz “Čistoće” mole sugrađane da se ponašaju odgovorno, obavezno koriste zaštitu i mrežice protiv komarca, te da izbegavaju boravak napolju za vreme najveće aktivnosti tih insekata, to jeste navečer od 19 sati pa sve do ponoći.

“Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije, jer je nemoguće sve njih zaprašiti bez aviona. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni te da se obavezno jave doktoru usled pojave visoke temperature”, rekao je direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić.

On je apelovao na sugrađane da ne ometaju akciju preduzećai da dozvole radnicima preduzeća da sav esno obave svoj deo posla, i ako je ikako moguće čak i da im pomognu u celom ovom procesu.