Vjerujemo kako nema osobe na svijetu koja nije čula za legendarnog Mihaela Šumahera. čovjek, koji je apsolutno postao pojam u modernom moto sportu, a Formula 1 je postala plametarno popularan sport, i svi su preko noći željeli postati Šumaher. Međutim, on je doživio strašnu nesreću, kada je skijajući na alpama doživio strašnu nesreću, od koje je nepomičan i dan danas. 

Trajno oštećenje mozga, dovelo je do toga, da je Mihael Šumaher od tog dana jednostavno bez svijesti, konstantno je u krevetu i kako doktori kažu, komunicira samo očima, a svjetskaa javnost ga još uvijek nije vidjela kako izgleda nakon ove strašne skijaške nesreće. Samo jedan doktor imaa pristup u njegovu kuću, aa mediji se stalno hvataju za slamku i traže neki info vezano za njega. 

Njegova supruga ih je preselila iz Njemačke u Španiju, gdje su kupili veliku vilu sa pogledom na more, a kuća je donedavno bila u vlasnuištvu Florentina Pereza, bogatog španca koji je predsjednik kraljevskog kluba, Real Madrida.

Međutim, sada se desio manji pomak što se tiče ličnih informacija, a to je da je njegov doktor, uz dozvolu njegove supruge najavio da će Mihael Šumaher maksimalno moći sjediti u stolici, ali da neće moći pričati niti pomicati udovima. Sve u svemu pred njim je život kao jedne bebe, ali najžalosmnije od svega je to, što će svega biti svjestan, ali ništa neće moći reći.