Svi oni koji se sjećaju života u bivšoj Jugoslaviji znaju i za grupu Sedmorica mladih u kojoj je pjevao Jova Radovanović i koji su bili jako popularni. Sedmorica mladih su bili pop i rok sasatav ali i veliki komičari koji su u Ginisovu knjigu rekorda ušli kao bend koji je bez prekida svirao skupa 33 godine.

Oni su čak imali i svoju emisiju koja je išla nedeljom uveče a koju je i Tito redovno pratio i obožavao. Oni su vrlo često uživo svirali za njega i njegove goste a najomiljeniji i najprepoznatljiviji član grupe je upravo bio Jova. Nakon raspada Sedmorice mladih on je nastavio svoju kariejru kao TV zabavljač.

Na njemu su najupadljiviji bili njegov poveći nos i osmijeh koji je bio širok od uha do uha. Jova je odrastao u siromašnoj porodici iako je nejgov otac radio mnogo. Bilo je u kući 4 djece i meso su jeli jednom sedmično a ako bi otac zaradio malo više novaca on bi kupio kobasice i donio ih kući u kojoj bi tada nastalo pravo slavlje.

Jova je od malih nogu želio da upiše muzičku školu i njegov komšija mu je na reveres uzeo klarinet da bi mogao da ostvari tu želju. Iako je uvijek uveseljavao gledaoce u njegovom životu je bilo i ružnih stvari a najteže mu je padala razdvojenost od porodice. Kada mu se rodio sin nakon samo nekoliko dana je morao da ide na turneju i vratio se tek nakon sedam mjeseci. Kada se vratio kući sin ga nije prepoznao i to mu je jako teško palo i tada se isplakao kao nikada u životu. Ostatak pročitajte ovdje.