Danas se mi bavimo sa ispovjedima koje su jednostavno potresle cijelu regiju, a svakako da su najpotresnije one kada imamo situaciju gdje neko blizak u potpunosti zaboravi svoju porodicu.

Najtragičnije od svega je kada se u zaborav stave sopstveni roditelji, koji nas sve dignu na noge i koji se potrude da nikada ne osjetite da druga djeca imaju više od vas.

Neke samohrane majke rade čak i po dva posla, samo da bi svoje dijete i djecu iškolove, a na kraju kada dobiju posao i postanu svoji ljudi, zanemare svoga oca i majku. Najtragičnije od svega je to kada se jedan od roditelja razbole, oni ga strpaju u starački dom i ne žele da znaju za njega, a ne bune se kada ih pozove notar da im prepiše njihov stan ili da im ostavlja zemlju u nasljedstvo.

Ova naredna priča nam dolazi od starice koja se zove Milena i koja ima 81 godinu i koja je ostala sama na ovom svijetu. Muž joj je poginuo kada su djeca imala dvije i tri godine, a onda je pored svog posla kuharice u osnovnoj školi radila još jedan posao. Djeca su rasla, a ona je odvajala od svojih usta, samo da bi njih dvoje bilo zadovoljno svime. Jednog dana kada su dobili poslove i kada su osnovali svoje porodice i tako su otišli svako svojim putem.

Sada je Milena sama, penzija joj ne može biti ni za lijekove, a gdje su svi računi? Sve je prepisala kćerki i sinu, a od tog dana je obiđu jednomu nekoliko mjseci. Unuke nije vidjela još od prošlog Božića. Cijelu ovu priču na svom profilu je objavila njena komšinica koja se brine za nju.