Poznati scenarista, pisac i glumica u isto vrijeme Maja Volk, na svom instagram profilu je objavila veoma tućnu vijest iz njenog doma. Maji je preminuo otac, Petrar Volk, u 90. godini života. Petar Volk bio je filmski i pozorišni kritičar koji je u javnosti dosta poznat, što je i Maji Volk pomoglo da postane poznata.

Malo ko zna da je Maja završila srednju muzičku školu i to odsjek za klasičnu gitaru. Kasnije je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti, te je krenula putem kojim se i njen otac opredijelio. Maja je na svom instagramu objavila vijest o smrti njenog oca i napisala je kratku poruku za svog oca Petra. Napisala je da je to njen tata kojeg će uvijek pamtiti, te da je otišao na drugi svijet.

Uz to je objavila fotografiju svog oca iz nekih mlađih dana. Inače, ovo nije prvi smrtni slučaj kod Maje Volk kada je riječ o roditeljima. Njena majka Mirjana Kodžić je bila poznata i za vrijeme bivše Jugoslavije i to je bila jedna od najpoznatijih ličnosti u tom periodu. Ona je preminula prije 16 godina, a mnogi se idalje sjećaju kako se pojavljivala u raznim ulogama u serijama i filmovima za vrijeme postojanja Jugoslavije.

Roditelji Maje Volk su uspjeli da joj u njenom poslovnom i karijernom životu dosta pomognu, s obzirom da su bili zaista poznati u vrijeme Jugoslavije. Njena majka se ostvarila i u pozorištu ali i u filmskim ulogama po kojima je mnogi pamte. S obzirom da joj je otac bio pozorišni i filmski kritičar, i to je uspjelo da utiče na Maju i njenu karijeru.