Skoro svaki dan imamo neku tužnu vijest pa ni danas nije drugačije. Nekako je u posljednje dvije godine od kada se pojavio korona virus i doveo do svjetske pandemije koja još uvijek traje postalo svakodnevnica da nas napusti neko od poznatih ličnosti iz javnog i kulturnog života bilo zbog zaraze ili nekih drugih bolesti.

Estrada u Srbiji je nedavno imala nekoliko velikih gubitaka pa su tako u vrlo kratkom roku preminuli Marina Tucaković, Marinko Rokvić i Merima Njegomir a da nabrojimo sve poznate ličnosti koje su umrle u vrijeme pandemije trebalo bi jako puno vremena i prostora. Iako je svaka smrt tužna i bolna za one koje su toj osobi najbliži ipak je nekako najteže kada preminu mladi ljudi pred kojima je život tek počinjao.

U Srbiji je odjeknula vijest o smrti Milene Milenković koja je bila poznati IT stručnjak, frilenser i veliki zaljubljenik u fotografiju. Prije dvije godine Milena je na svijet donijela kćerkicu koju je zvala Palčica a pravo ime joj je Vasilija. Milena je bila presretna što je postala majka ali samo pet mjeseci nakon porođaja otkriveno je da boluje od zloćudne bolesti na dojci.

Ona je tada bila svjesna da može da izgubi sve ali se borila do posljednjeg daha. Skoro dvije i po godine se nosila sa teškom bolešću, primala je terapije i brinula o svojoj Palčici ali je na kraju bolest ipak pobijedila. Njena priajteljica se od Milene oprostila potresnim riječima na društvenim mrežama i napisala je kako se nisu tako dogovorile i kako je Milena uvijek govorila da mora da se bori jer nema kome da ostavi svoju malu princezu.