Čitav svijet se posljednja dva dana na razne emotivne načine rastaje od velikoh srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u petak, u bolnici u Rimu, u svojoj 53. godini nakon duge i teške bolesti. Još prije tri godine je njemu bila dijagnosticirana leukemija, nakon koje je odmah krenuo sa terapijama, te je nakon nekog vremena se činilo da je i pobijedio bolest, pa je Mihajlović se bio vratio i svome trenerskom poslu. Ipak, prije više od pola godine je objavljeno da se bolest, nažalost, vratila, te je Mihajlović morao da nastavi sa liječenjem.

Posljednjih nekoliko sedmica su se u medijima stalno pojavljivale informacije kako je njegovo zdravstveno stanje sve lošije, da bi u petak cijeli fudbalski svijet ostao u nevjerici na vijest da je Siniša Mihajlović preminuo u svojoj 53. godini. Svo to vrijeme njegove borbe sa bolešću, njegova porodica, supruga, kćerke i sinovi su bili uz njega, a kada se Sinišino stanje bilo pogoršalo, svi oni su se bili i povukli sa društvenih mreža, na kojima su inače bili veoma aktivni, ali su u tom periodu željeli najveći mir, kako Siniši tako i svim ostalima i nisu željeli bilo kakva opterećenja od strane javnosti

Povratak opake bolesti je posebno bio pogodio Sinišinu stariju kćerku, Viktoriju Mihajlović, koja je usprkos lošim prognozama ljekara vjerovala u pozitivan ishod do samoga kraja:„ Udvoje se kao divovi možemo boriti protiv svake boli, na mene možeš da računaš. Ti imaš dušu kakvu ja želim da imam“, napisala je Mihajlovićeva kćerka uz fotografiju iz bezbrižnih dana djetinjstva na kojoj je sa ocem.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here