Sve fanove jedne od najpopularnijih serija na svijetu ikad, Prijatelja je potresla vijest o smrti jednog od glumaca koji je svojom ulogom obilježio a radi s eo Džejmsu Majklu Tajleru koji je glumio Gintera. On je kako javljaju mediji izgubio bitku sa zloćudnom bolesšćuu svojoj 59-oj godini i preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu.

Vijest o njegovoj smrti je podijelio menadžer ovog glumca koji je u službenom saopštenju naveo da je Džejms preminuo mirno u svom domu. Inače Tajleru je bolest otkrivena prije tri godine i to na prostati da bi se nakon toga proširila i na kosti i pomoći nije bilo. On je znao da mu je kraj blizu ali je to stoički primio pa je čak i u maju mjesecu nakon što je izašao specijal u kojem su se nakon nekoliko decenija ponovo okupili svi glumci iz Prijatelja našao snage da se kratko pojavi u njemu a o svom iskustvu prilikom snimanja serije je rekao da je to bilo najupečatljivijih deset godina u njegovom životu te da je to bilo najbolje iskustvo koje je imao.

Nahvalio je svoje kolege i rekao je da su svi jednostavno fantastični i da je bilo pravo zadovoljstvo raditi sa njima. Iako nije imao jednu od glavnih uloga bio je neizostavan lik u seriji a prilikom njihovog okupljanja putem Zum alikacije i rekao je da se u njihovom društvu osjećao jako posebno.

Tajler je nakon što je saznao da je bolestan svoje iskustvo podijelio sa svima želeći na taj način da pomogne što većem broju osoba i počeo se boriti da muškarci mogu da dobiju test krvi nakon napunjenih 40 godina.