31. godišnja Džesika Koeljo iz Rio de Žaneira, koja je bila u poodmakloj trudnoći i ušla u deveti mjesec, otišla je u obližnju bolnicu Alsides KArneriro, međutim, tamo su joj kazali da nema potrebe da je zadrže i otpustili su je kući.

Par sati nakon što je napustila tu bolnicu, mlada žena se porodila na stepenicama zgrade u kojoj je živjela, a porodica sada optužuje bolnicu za nemar.

Na svu sreću i beba i majka su u dobrom stanju, uprkos ovoj dramatičnoj situaciji. Džesikina majka Izabela Kristina da Silva je objavila bideo snimak porođaja, koji su prenijeli i mnogi brazilski mediji.

– Ovo je nemar bolnice Alsides Karneiro, koji su mi kćerku vratili kući koja je bila pred sami porođaj. Poslali su je kući, iako je trpela jake bolove. Porodila se na stepenicama i odnijeli smo bebu kući, nismo znali šta da radimo u tom momentu zbog toga što su nas neporedno prije toga vratili iz bolnice – navela je Izabel, prenosi Globo.

U saopštenju je zdravstveno dojeljenje navelo da istražuje ovaj slučaj i propuste koje je napravilo osoblje na prijemnom odjeljenju. Džesikina svekrva Vera Lusija de Oliveira isto tako je opisala nesvakidašnji porođaj svoje snahe.

– Moja snaha je počela da vrišti od bolova. Otrčala sam kući i zgrabila čist pokrivač. Kada sam stigla na stepenište, beba je već izašla iz njene utrobe, a moj sin ju je držao tada – navela je ona i dodala da beba prilikom rođenja uopšte nije zaplakala, a to ih je dodatno uplašilo. Tek onda kada su je potapšali po leđima, pustila je glas.