Kada je u prošlu subotu objavljena vijest da je poznati srpski političar Milutin Mrkonjić Mrka preminuo u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Beogradu od njega su se oprašatali svi i poliitčari i estrada i pokazalo se da je bio jedan od najomiljenijih političara u državi.

Mrka je posljednjih devet godina živio u penthausu na Vračaru sa poznatiom pjevačiom Anom Bekutom ali se nikada nije zakonski razveo od supruge Dragane sa kojom je živio preko trideset godina u braku. Njih dvoje su ostali u dobrim odnosima i Mrka se brinuo o Daši a Ana nije imala ništa protiv.

Čak su ih paparaci uhvatili kako zajedno obavljaju kupovinu samo nekoliko dana prije nego će Mrka biti smješten u bolnicu. Iako je on u svom testamentu naveo da želi da bude pokopan u zajedničkoj grobnici koju su Maša i on kupili još davno, na zahtijev SPS stranke on je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu uz prisustvo velikog broja prijatelja koji su došli na njegov posljednji ispraćaj.

Kovčeg sa njegvim tijelom je spušten u raku uz zvuke pjesme a vijenac je prva stavila Ana Bekuta. Tu je bila i njegova zakonita upruga Daša koja je stigla na groblje tačno u 15 časova kada je povorka krenula do grobnog mjesta. Ona je bila ta koja je na njegov sanduk prva bacila crvenu ružu a uz nju je bila i Mrkina sestra Nada dok je Ana bila od njih udaljena samo jedan metar. Primjećeno je da niu jednom trenutku Ana i Daša nisu komunicirale a najpotresniji momenat za sve prisutne je bio kada je sestra Nada prišla kovčegu i počelada da ga grli i dodiruje.