Danas vam donosimo jedan neverovtan trik koji ćete obožavati. Naime , verujemo da je se svima desilo da operete veš u mašini , te potom što ga izvadite neki deo odevnog predmeta ostane prljav? Bez brige , rešenja za ovaj problem postoje. Žena je nedavno otkrila tajnu iz radnje koja pruža usluge hemijskog čišćenja i time olakšala pranje stvari nezahvalih za održavanje.

Naime , koža na vratu je dosta masnija od ostatka tela , te luči posebnu masnoću koja se lepi za majce ili košulje . Preporučuje se da pre pranja , predmet prethodno pripremite , pa ih potom ubacite na ppranje , kao i da ih perete na minimalnoj temperaturi od 60 stepeni. U plastičnu posudicu stavite 3 decilitra tople vode i pun čep tečnog deterdženta za pranje rublja. Izmešajte i uzmite četku s grubljim vlaknima (malo mekše od onih sa kojima su naše bake prale tepihe). Umočite u mešavinu vode i deterdženta i lagano, ne oštećujući materijal, izribajte kragnu i rukave. Potom ih stavite u mašinu, a masnoći i prljavštini više neće biti traga.

Kada je u pitanju skijaška oprema , nju je malo teže oprati , a iziskuje kvalitetno pranje jer je poznato koliko se uprljamo nakon skijanja. Međutim ,većina tih tkanina nije ni napravljena da može na hemijsko čišćenje , a pored toga pranje u mašini vam izgleda nedovoljno. Postupak je isti kao kod košulja, samo bi ovde trebalo ribati, ribati i ribati dok ne dobijete bicepse i tricepse u roku od 10 minuta.