U današnjem teksu ćemo malo da se dotaknemo zdravlja . Zdravlje je jedna od najvažnijih stvari u životu svakog čovjeka. Mnogi ljudi se na sve moguće načine trude da svoje zdravlje održavaju dobrim , i čak i da ga unaprijede , a to je nekako posebno aktuelno postalo sada , kada se cijeli svijet bori sa pandemijom korona virusa.

 

U današnjem članku ćemo pokušati da vam pokažemo da su neke stvari , poput redovnog ili neredovnog seksa itekako povezane sa kvalitetom vašeg života , ali i zdravlja. Redovno upražnjavanje seksa može da vas riješi nekih alergija , problema sa disanjem , pa čak i ako imate određene probleme sa astmom.

Naime , istraživanja su pokazala da redovan seks pomaže i kod pročišćavanja vaše krvi , te vašu krv obogaćuje sa kvalitetnim kisikom. Nakon seksualnog čina krvni pritisak bude u normali. Seks također smanjuje nivo stresa , što je jako važno u ovom turbulentnom vremenu. Uz pomoć seksa možete da pojačate svoj imunitet , ako se seksate barem jednom dnevno , ili 4-6 puta sedmično. Studija je pokazala da za samo 15 minuta seksa , se može izgubiti i do 300 kalorija. Seks je još dobar za zglobove , glavobolje , kao i razdražljivost i loše raspoloženje.