Na domaćoj estradnoj sceni imamo veliki broj pjevača i pjevačica kao i bendova od kojih neki imaju karijere koje traju decenijama a mnogi su nakon kratkog perioda popularnosti pali u zaborav i iza njih su ostale samo njihove pjesme koje se i danas slušaju ali malo ko zna ko ih izvodi.

Jedan od takvih pjevača je i Daniel Bogdanović koji je u devedesetim godinama bio pjevač popularne grupe Mag. Oni su imali velike hitove sa Mari Mari i Tijanom i stalno su nastupali a nakon raspada grupe 2005. godine za njega se više nije čulo. Danijel se tada posvetio radu u studiju i zasnovao je porodicu 2013. godine. Međutim u posljednjih godinu dana prolazi jako teške trenutke jer je izgubio i oca ali i suprugu koja je bila teško bolesna.

Tako je ostao samohrani otac sina koji ima pet godina i koji mu daje snagu da ide dalje. Kako kaže mora da nastavi dalje jer nema taj luksuz da može sebi da dozvoli da padne. Pored svega prošlo ljeto je i on bio obolio od kovida i imao je teške simptome pa je završio u bolnici.

Tada se uplašio da će njegov sin izgubiti i oca i da će ostati siroče ali na svu sreću to se nije desilo i kako kaže od tada redovno provjerava antitijela u svom organizmu da se ne bi morao brinuti. Kada je u pitanju posao Bogdanović se i dalje bavi muzikom i od nje živi ali radi svirke po klubovima i ne pojavljuje se na estradi. On svira klavir i pravi aranžmane i komponuje za druge pjevače.