Postoji veliki broj ljudi , koji u svojim poznim godinama završe u nekim staračkim domovima , jer njihova djeca nemaju vremena ni načina da se o njima brinu , a veliki je broj onih , koji i nemaju nikog svog , te je za njih to ipak najbolja opcija.

 

Novac i slava nužno ne donose sreću , i novac ne može sve da riješi , posebno kada je bolest u pitanju , a to je na svojoj koži osjetila i veoma popularna pjevačica Vera Ivković. Vera je preminula 2012 godine , a njena smrt je mnoge iznenadila.

Vera je imala samo 63 godine , kada je napustila ovaj svijet , a svi koji su j epoznavali kažu da je prerano otišla , jer nikada nije mogla da preboli smrt svoje kćerke. Njena kćerka je umrla kada je imala samo 27 godina , i bolovala je od neizlječive bolesti. Vera nakon njene smrti nikada nije došla sebi , a nedugo nakon toga je doživjela i jak moždani udar , pa je bila smještena u starački dom gdje je imala potrebnu njegu. Verina smrt je teško pala i njenom unuku , jer j eon nakon smrti svoje majke , jako bio vezan za baku.