Poznata folk pjevačica iz Srbije je Jana Todorović koju i nemamo često priliku vidjeti na malim ekranima ali koja je stalno angažovana na nastupima i zarađuje veliki novac jer je osoba koja pored talenta i lijepog glasa zna napraviti i atmosferu u kojoj uživaju svi prisutni.

Ona stalno gostuje u klubovima i diskotekama u cijelom svijetu gdje god ima naših ljudi a o njenom privatnom životu se ne zna mnogo osim da je udata za bogatog biznismena sa kojim živi u Njemačkoj i imaju jednu kćerku. Jana je rođena kao Dragana u mjestu Babin most a muzikom je počela daa se bavi kada je imala samo 14 godina.

Ona je osnovnu i srednju školu završila u rodnom mjestu a u Prištini je završila i srednju muzičku školu i jedno vrijeme je radila i kao nastavnica muzičkog vaspitanja. Svoj prvi album je objavila početkom devedesetih za BN Music čiji je vlasnik upravo njen muž Ivan Todorović sa kojim i živiu Minhenu. Do danas je Jana izdala deset albuma a na njima se nalaze njeni hitovi kao što su pjesme: Šta če ti pevačica, Robinja, Crna kutija i mnoge druge.

Ona ima jako veliki broj fanova koji su bili rastuženi jednom njenom objavom na Instagramu. Naime, Jana se oprostila od svog jedinog sestrića i napisala kako je njegovo srce prestalo da kuca. Njen Bane kako je napisala, njeno dete više nije sa njima i dodala je na kraju : Voli te tetka zauvijek. Radi se o sinu njene sestre koji je Jani vrlo često pomagao oko poslova organizacije nastupa. Da ga je volela kao svoje dijete govori i podatak da mu je kada se oženio kao poklon otovrila butik na njegovo ime u tržnom centru u Beogradu.