Nažalost, pandemija korona virusa uveliko je preuzela našu svakodnevnicu i odnijela velik broj života, i iako su ljudi tvrdili da niko nije znao ko je umro, pa je bilo polemike o tome šta je istina, a šta nije, sada, nažalost, gubimo iz dana u dan sve više marljivih i poštenih ljudi. Srbija i Užice su jučer zavijeni u crno zbog smrti bivšeg gradonačelnika Užica Saše Miloševića. Jučer je preminuo u užičkoj Općoj bolnici, a imao je samo 47 godina.

Naime, dužnost gradonačelnika obavljao je u periodu od 2012. do 2014. godine, a po zanimanju je bio diplomirani ekonomista. Prije nekoliko dana odjeknula je vijest da je u bolnici u ozbiljnom stanju nakon što je zaražen virusom kovid 19, ali svi su se opet nadali da će se oporaviti. Čak su mu i liječnici rekli da se počeo malo oporavljati, no prekjučer mu se stanje s plućima ponovo počelo pogoršavati tako da je  hitno prebačen na intenzivnu njegu, gdje je umro juče ujutro. Bio je veoma važna osoba za Srpsku naprednu stranku kao jedan od osnivača ove stranke, a poslije mjesta gradonačelnika bio je direktor užičkog ogranka EPS. Oženjen je bio suprugom s kojom je imao troje dece, a danas mu je poslednju čast uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čini se da je Vučića vrlo pogodila vijest o njegovoj smrti, pa je u novinama objavio osmrtnicu sa slikom Saše Miloševića, a ispod nje je pisalo: “Posljednji pozdrav mom prijatelju i saborcu”. Aleksandar Vučić “. Svi u Užicu, ali i u Srbiji, još su u šoku, posebno jer Milošević od ranije nije imao zdravstvenih problema.