Svakako ima nas puno koji uprkos ovom stanju želimo da idemo negdje na ljetovanje i da se uhvatimo malo plaže i bazena, kao i mora, rijeka, jezera. Novac jeste veliki problem ali takođe mnoge brine i činjenica kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu.

Veliki broj ljudi je tokom izolacije nabacio veći broj kilograma, posebno žene, pa sada u ljetnom peirodu kreću na razne dijete da bi koliko toliko doveli u red svoj izgled. Ali imamo savjet za vas koji vam može itekako pomoći da u kratkom vremenu izgubite dosta kilograma i da sa obrazom možete da obučete vaš kupaći kostim.

Naravno, svi znamo da je glavni razlog viška kilograma nepravila ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, te neredovne fiziološke potrebe, i zbog toga je jako bitno da napravite da imate redovnu stolicu, jer to ubrzava metabolizam. Stoga je za vas pravi izbor da konzumirate nešto što se zove bolnicki đem. Sa njim svi problemi sa zatvorom su gotovi, jer neredovna stolica utiče na kompletno zdravlje osobe, a nekada bolovi u stomaku mogu da budu neizdrživi.

 Naime, glavni sastojak ovog đema su hurme, koje su prirodni laksativ koji po kratkom postupku rješavaju sve moguće probleme sa zatvorom. Sve što vam treba jeste 150 grama hurmi i 150 grama suhih šljiva i 15 šoljica vode. Sve ovo treba da skuhate i da se stvori slična smjesa đemu. Jedite po 2 kašikice svaku noć prije spavanje, a ujutru ćete sigurno da idete u wc na vršenje velike nužde.