Da život zna da bude jako nepridvidiv, mogli smo se do sada uvjeriti u jako velikom broju slučajeva. Nikada ne znamo kada uradimo neku lošu ili dobru stvar, kako će nam se to zapravo sve vratiti u životu. Vjerujemo da ste do sada jako puno puta čuli, kako nekada morate i da date da bi dobili nazad. Neki zloupotrebljavaju sve ovo, i misle da će se obogatiti ako nekome pruže nešto, a sve to rade na silu nadajući se da će postati milioneri. 

Međutim, kada nekada takve stvari uradite iz srca i zato đto tako osjećate, onda će vam “neko odozgo”, sve to da vrati nekada i 2 ili 3 puta više. Danas vam donosimo priču od Tamare Bogičević, koja ima 23 godine i koja živi u okolini Pančeva, završila je samo srednju školu i nikada nije bila zaposlena. Punih 5 godina na birou, i ni dana radnog staža. 

Jedan dan je ponijela 5 aplikacija za posao, i krenula je da aplicira na 5 različitih pozicija, ali je prije toga skrenula do pekare da kupi pecivo. ispred je sjedio čovjek koji je bio poprilično neuredan i prljav. Kada je izlazila, priomjetila je da ne prosi, i kada ga je pitala zašto tu sjedi, on joj je rekao da je izgubio stan od žene, i da je zadnje 2 godine na ulici bez ičega. 

Ona se vratila u pekaru kupila mu burek i slatko s marelicom, i u obližnjoj trafici jednu kafu. Naakon 10 dana, je dobila poziv iz jedne firme da dođe na razgovor, jer je dobila posao. Kada je idući put dođla ispred pekare, čovjeka više nije bilo, kada je pitala radnicu, kada ga je vidjela zadnji puta ona je reklada je došao još samo 2 puta i više ga nije vidjela nikada u životu.