Voditeljica televizijske emisije humanitarnog karaktera Tamara Grujić objašnjava kako se nosi sa izazovima roditeljstva da li će kćerkin polazak u školu uticati na nju da promijeni profesiju i konačno se stacionira u Beogradu, priča kako je podlijelila profesionalna i privatna zaduženja sa suprugom i koliko joj znači što su različitih karaktera.

Emitovanje 11. sezone projekta s Tamarom u akciji, koji je nekada nosio i naziv Radna akcija, autorka, producentkinja i na kraju voditeljica 44. godišnja Tamara Grujić će otpočeti na TV Prva. Emisije koje će publika moći da pogleda od jesecni snimila je u enklavama na Metohiji i Kosovu, odakle nosi snažne utiske.

Zbog čega ste prekinuli petogodišnju saradnju sa Javnim servisom?

– Prekinula sam zbog strogog Zakona o oglašavanju u elektronskim medijima, koji se tamo primjenjivao bez ustupka, što nas je u mnogo čemu ograničavalo. U tom pogledu uslovi na TV Prva su, kako za nas tako i za sponzore, dosta bolji. Bilo je tokom godina mnogo punuda, ali smo odlučili da se vratimo tamo odakle je sve počelo te 2011. godine. Od jeseni kreće 14 novih epizoda, što je ukupno 140 od samog početka emitovanja. Deset godina rada je iza nas i nevjerovatno je da nas obje televizije repriziraju s velikim uspjehom- rekla je Tamara za Story.

Ona je dobitnica priznanja Kapetan Miša Anastasijević za dobročinstvo, humanost i društvenu odgovornost život u koferima, na koji ju je profesionalno oredjeljenje navelo, kako tvrdi da ne bi mijenjala ni za šta na svijetu. Dobra strana je što na terenu nije sama, nego je sa suprugom koji je producent.