Ugledni srpski doktor Zoran Dimitrijević je u jednoj emisiji nedavno govorio o masakru kojeg je u srijedu ujutro počinio trinaestogodišnji Kosta Kecanović , u osnovoj školi Vladisla Ribnikar, koju je i sam pohađao.

 

 

Doktor je istakao da postoji više informacija , ali da niko konkretno ne spominje šta se desilo , kada je on premješten u drugo odjeljenje i drugu smjenu . D ali je tada iko od nastavnika ili psihologa sa njim razgovarao ? Postavlja se pitanje , da li ga je uopšte neko pitao kako je prihvaćen u tom novom razredu , te da li ima bilo kakvih poblema , a očito je da ih je bilo , s obzirom na ishod.

 

 

Doktr Zoran Dimitrijević je penzionisani neuropsihijatar , čije radno iskostvo prelazi rad sa preo 60 hiljada djece i ističe da postoje tri detalja koji govore jako pun , a to su činjenice da Kosta nije dobro prihvaćen ni u novom odjeljenju , što ukazuje na to da je problem bio u njemu , a ne u djeci , koja su većinom bila odlikaši poput njega i nisu imali razlog da ga zadirkuju . Treći detalj je taj da je Kosta čim je prebačen u drugo odjeljenje počeo da pravi spisak djece za odstrel , što znači da uopšte nije dao šansu novoj okolini hu kojoj se našao. Praksa u Srbiji , ali i na Balkanu je ta da dijete ukoliko ima problema u školi ili odjeljenju bde prebačeno u drugu školu ili odjeljenje , smatrajući da će ga to promijeniti , a niko to dijete ne prati stručno da bi se utvrdilo da li ima neki mentalni poremećaj , a to je od presudnog značaja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here