U nastavku današnjeg članka ponovo se dotičemo jedne teme koja se po svemu sudeći ne smiruje u poslednje periodu. Naime , od trenutka kada je preminuo poznati istoričar Vidoje Ristović , dosta stvari je izašlo na videlo , pa su se samim tim povukla i neka nova pitanja. Podsećanja radi , prošle nedelje je održan pomen na Novom Groblju , a na kojem je obeleženo 40 dana od smrti poznatog istoričara.

Zaisugurno je njegovoj supruzi u ovom trenutku najteže , prvo od saznanja da je ostala bez muža , a potom od šoka jer je njena ćerka izgubila oca. Kako smo uspeli da saznamo , a reč je o proverenim izvorima , na pomenu Vidoju je mala Una uganula nogu , a njen deda , Nikolinin svekar je odbio da malenoj pomogne. Naime , devojčica je uganula nogu pre nego je došla u Beograd , a Nikolina je upitala svekra kojem doktoru da ode , odnosno zakaže pregled. U trenutku poziva čuveni beogradski antikvar nalazio se u policiji, i pred nekoliko očevidaca snaji oštro rekao da Una više nema dedu.

“Ma, šta hoćeš od mene? Lekara? Ne znam ja nikakve lekare. Nemam ja unuku! Deda je umro kad je otac umro. Nazovi baku, ona je još možda živa. Što je nisi ostavila majci? Pa neka je onda čuvaju p….i. Koji? Oni koje ste vodali svuda sa sobom, valjda će neki od njih da pričuva dete. Na sastanku sam u policiji, nemam vremena”, bile su reči Vidojevog oca dan uoči sinovljevog pomena.