U subotu je preminuo Militin Mrkonjić Mrka poznati političar i počasni predsjednik Socijalističke partije a prvi je vijest o njegovoj smrti na svom Instagram nalogu objavio Ivica Dačić koji se od njega oprostio emotivnom porukom. Poznato je da je Mrka godinama bio u skladnoj vezi sa pjevačicom Anom Bekutom koja je uz njegovu postelju bila do samog kraja.

I ona je uputila emotivne riječi na društvenim mrežama i svi pišu o tome koliko je teško podnijela ovaj gubitak dok je vrlo malo onih koji znaju da ona i Mrka nisu bili u braku i da se političar nikada nije razveo od svoje supruge Daše sa kojom je bio u sretnom braku dugi niz godina.

Daša i danas živi u Mrkinom stanu u kojem su bili zajedno a on se iselio i sa Anom je stvorio novi dom. I nakon što su se razišli Milutin i Maša su imali dobar prijateljski odnos i on je redovno obilazio i pomagao joj jer ona živi sama i nema nikoga ko bi brinuo o njoj. On je čak i angažovao ženu koja je Maši obavljala kućne poslove i brinula se o njenom zdravlju a samo nekoliko dana prije nego je smješten u bolnicu Mrka je snimljen u kupovini sa Dašom.

U Mrkin odnos sa suprugom se Ana Bekuta nikada nije mješala i smatrala je da je sasvim u redu što joj on pomaže. Daša Mrkonjić je završila pravni fakultet i radila je dugo godina kao advokat a jedno vrijeme je bila i sudija. Sa Mrkom je bila u braku preko 30 godina.