Sušenje odjeće u prostoru može zapravo da bude opasno jer se previše vlage otpušta u vazduh, dok je posebno loša situacija kod astmatičara i osoba koje su sklone alergijama, kako su to upozorili stručnjaci.

Ako vi isto tako sušite veš u kući kada dođu zimski ili kišni dani, trebate se zapitati da li je to dobro. Većinom ljudi razvuku stalak za sušenje u nekoj sobi u domu, te prekriju radijatore sa odjećom, ali ipak to nije nikako dobro.

Sušenje veša u četiri zida zapravo bude povezana sa visokom koncentracijom grinja i spora buđi u zraku, a pored toga što je to dovoljno loše, na zidovima može da se pojavi vlaga, a situaciju možete zapravo da samo dodatno pogoršate sa korištenjem omekšivača, pa bi se tokom sušenja odjeće mogla da pojave isparavanja koja sadrže štetne materije.

Stručnjaci su savjetovali da bi tu praksu trebali skroz izbjegavati, a da ako baš vi ne možete da odjeću koju ste oprali sušite napolju ili u sušilici, onda bi bilo dobro da svakog dana provjetravate kuću, a isto tako bi trebali da zapamtite da ne bi trebali da sušite odjeću u prostoriji gdje vi spavate.

Ukoliko ste vi u mogućnosti, najbolje je da nabavite mašinu za sušenje veša i na takav način ćete sačuvati vaše zdravlje, te će da vam bude puno lakše također. U svakom slučaju treba da znate da vlaga nije nikako dobra, niti za vaš dom, a niti za vaše zdravlje pa gdje god da je ima bi je trebali izbjegavati.