Jedna od najpoznatijih emisija humanitarnog karaktera u Srbiji je Kuća od srca a sada se ispostavilo da je voditelj Žarko Lazić zloupotrebljavao sredstva koja su putem emisije prikupljana i zbog toga je i priveden u policiju. Otkriveno je da je on umjesto doma za socijalno ugroženu djecu u Krnjači izgradio za sebe vilu.

Akcija njegovog privođenja i saslušanja se desila u sklopu policijske akcije u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije a p nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Osim Lazića uhapšeni su i odgovorno lice GO Palilula kao i dvojici građvinskih inspektora ali i investitorima.

Kako piše Kuriri opština Palilula je dala plac Žarku Laziću da bi na njemu podigao kuću za jednu socijalno ugroženu porodicu ali je on umjesto toga napravio sebi vilu i to uz dozvolu bivšeg predsjednika ove opštine koji je također ranije ove godine uhapšen jer je na sličan način izgradio sebi kuću u naselju Krnjača.

Inače oko cijele emisije Kuća od srca se stalno dešavaju neke nemile stvari pa je tako 2018. godine novnarka koja je radila na ovom projektu povrijeđena na snimanju kada je njen auto sletio u kanal. Ove godine je život u nesreći izgubila organizatorka emisije Jasmina Mihajlović koja je došla na mjesto Dende prije tri godine. Kćerka poginule Jasmine je izjavila da im Lazić nije izrazio ni saučešće i da iako je pristao da plati troškove sahrane na kraju je samo kupio sanduk i krst. Inače, nakon saslušanja koje je trajalo nekoliko sati Lazić je pušten da se brani sa slobode.