Svaki dan imamo nove vijesti od kojih se većina na žalost može svrstati u crnu hroniku jer je skoro sve vezano za pandemiju korona virusa ili neke nesreće i smrti. Ni na estradi nema puno lijepih vijesti a većina pjevača i pjevačica su jako zabrinuti za svog kolegu Marinka Rokvića čije je zdravstveno stanje jako loše.

On je prije tačno goodinu dana operisao cistu i od tada nikako da se oporavi a onda se zarazio i korona virusom. Sada kako pišu mediji Marinko ima problema sa bakterijom koja mu je napala cijeli organizam i koju doktori nikako ne mogu da unište. Jean od njegovih kolega je za Republiku.rs rekao da on lično nije u dobrim odnosima sa Rokvićem ali da mu je jako žao što je čuo da je on u jako lošem, kritičnom stanju i da nije više u stanju ni da govori.

Iako je Marinkova žena Slavica cijeli radni vijek provela radeći kao medicinska sestra i ona se dobro brine o njemu kažu da je i ona van sebe jer se njegovo stanje stalno pogoršava. Jedan od Rokvićevih dobrih prijatelja je Halid Bešlić koji je legenda narodne muzike na ovim prostorima je također izrazio svoju veliku zabrinutost jer već nekoliko dana pokušava da stupi u kontakt sa Rokvićem ali mu to ne uspijeva.

Kako Halid kaže na telefon mu se ne javlja a čak mu ni na poruke koje je slao nije odgovorio. Halid je pokušavao da kontaktira i Nikolu Rokvića, Marinkovog sina ali kako kaže ni on mu se ne javlja što je samo povećalo negovu zabrinutost.